Energie

Alles bestaat uit energie

Energie is niet altijd zichtbaar of meetbaar, maar is altijd aanwezig. Ruim de helft van de menselijke energie in organisaties wordt niet ten volle ingezet of gaat zelfs verloren. Bij energiemanagement kijken we niet op het niveau van cijfers of ratio's naar organisaties, maar wel naar het energieniveau.

Wat zouden werkgevers moeten doen om het energiepeil in hun organisatie te verhogen? ‘Allereerst beseffen dat er zoiets als energiestromen in hun organisatie bestaan’. Wat je aandacht geeft, groeit. Kiezen voor vertrouwen in de kerngedachte, de eigenheid en het potentieel van je organisatie, zal leiden tot bloei. Ongeacht mogelijke tegenslagen.

Wordt er dus wel gedacht op de volgende manier: wat vragen we, wat willen we bereiken? Geloven we erin, in onze energie en deze van onze mensen? Maken we ons klaar om te ontvangen? Waar zijn we op gefocust? Welke energie komt tot leven in onze organisatie?

Energiemanagement
is het vermogen om bestaande energiestromen binnen de organisatie zichtbaar te maken en om te buigen in de gewenste richting.
Het beste fundament van een organisatie bestaat daarom uit oorspronkelijkheid en diepgang.
De kracht van een organisatie is het oorspronkelijke ideaalbeeld, de droom van de oprichter(s), samen met de energie van de leiders en de medewerkers eendrachtig om te zetten. Waarbij mensen energetisch verbonden zijn, in een eigen levende cultuur. En als we nog verder durven kijken... tot welzijn van onze planeet.

Terug