Bewustzijn

Bewustzijn – Uw motor van wijsheid

Misschien is het moeilijk te vatten, maar is het goed om te onthouden dat we niet zijn wat we doen, wat we zeggen, wat we denken, of zelfs wat we voelen. Hoewel deze dingen onze levenservaringen bepalen, definiëren ze niet wie we zijn. Het is belangrijk om onze geest toe te laten om dit zichtbaar te maken.

Want de geest is groter dan dit. Het leven is groter dan dit. Er is iets dat boven het denken staat, verder dan voelen, voorbij spreken en voorbij actie. Het is een plaats van bewustzijn. We kunnen het bij elke naam noemen die we leuk vinden. We kunnen het koppelen aan een bepaalde manier van denken, een filosofie, een geloof, of hebben er geen enkele naam voor. Het maakt echt niet uit. Hoe dan ook, het verandert deze kwaliteit van bewustzijn niet, deze plaats van perspectief, van waaruit we een gedachte kunnen laten zijn, kunnen laten zien voor wat het is en dan ook als we dit willen gemakkelijk laten gaan.

Alles begint met bewustzijn

U bent u bewust van uw werkomgeving, van uw collega’s, van uw job. U betoont moed om te durven zien, te observeren en te reflecteren. U erkent mogelijke problemen en zoekt oplossingen, u durft uit uw comfort zone treden.

Uw bewustzijn verruimen, geeft u de kracht om een gelukkiger en vervullend leven te creëren. Groeiend bewustzijn helpt ook om los te laten wat vast zit.

Uw bewustzijn verruimen is de motor van uw wijsheid.

Terug