Bewustzijn

Bewustzijn – Je wijze motor

We zijn niet wat we doen, wat we zeggen, wat we denken, of zelfs wat we voelen. Voor de meesten onder ons is dit moeilijk te vatten, maar misschien is het goed om dit te onthouden. Hoewel deze dingen onze levenservaringen bepalen, definiëren ze niet wie we zijn. Het is belangrijk om onze geest toe te laten om dit zichtbaar te maken.

Want de geest is groter dan dit. Het leven is groter dan dit. Er is iets dat boven het denken staat, verder dan voelen, voorbij het spreken en voorbij de actie. Het is een plaats van bewustzijn. We kunnen het bij elke naam noemen die we leuk vinden. We kunnen het koppelen aan een bepaalde manier van denken, een filosofie, een geloof, of hebben er geen enkele naam voor. Het maakt echt niet uit. We bezitten een bewustzijn, deze plaats van perspectief, van waaruit we een gedachte kunnen laten zijn, zonder meer. Het helpt ons om helder te zien wat het is en evenzeer ook om het los te laten.

Alles begint met bewustzijn

Ben je bewust van jouw werkomgeving, van je collega’s, van je job? Het betoont moed om te durven zien, te observeren en te reflecteren. Je erkent mogelijke problemen en zoekt oplossingen en durft uit je comfort zone treden.

Jouw bewustzijn verruimen, geeft je de kracht om een gelukkiger en vervullend leven te creëren. Groeiend bewustzijn helpt ook om los te laten wat vast zit.

Dit bewustzijn is de motor van jouw wijsheid. Deze stopt nooit, draait soms traag en soms snel, is altijd in beweging.

Terug